[pic=99_1237745043.jpg][pic=99_1237747390.jpg][pic=99_1237749074.jpg][pic=99_1237749020.jpg][pic=99_1237748970.jpg][pic=99_1237748898.jpg][pic=99_1237748710.jpg][pic=99_1237748648.jpg][pic=99_1237748594.jpg][pic=99_1237748536.jpg][pic=99_1237748267.jpg][pic=99_1237747956.jpg][pic=99_1237747884.jpg][pic=99_1237747832.jpg][pic=99_1237747759.jpg][pic=99_1237747480.jpg][pic=99_1237746543.jpg] VC Herentals heeft de blitse start van de bezoekers niet overleefd. Al na 2'14" stond het 0-1. Het werd een identiek scenario als vorige week thuis tegen De Kempen (0-3).De thuisploeg moet dit keer geen verwijten krijgen, alleen dat de supporters alweer op hun honger bleven zitten. De spitsen acteerden krachtig en snedig, maar de broodnodige afwerking bleef zoek op St.-Janneke.10' voor affluiten verdubbelde de geel-zwarte aanval de voorsprong, het licht ging uit voor de VC-aanhang.[b]Nog 3 matchen van de waarheid[/b]In het klassement komt Ternesse op gelijke hoogte. Bel. Edegem schuift 3 punten op.Nog 3 matchen te gaan voor de Pollet-boys: naar Katelijne, Edegem en als slotmatch thuis tegen Vlimmeren, dat gered lijkt. De spannendste VC-alarmfase van de laatste seizoenen is ingezet: redding of niet..?Als we het seizoen evalueren, verdient het VC-team en het bestuur een hogere positie in het klassement.11 Wuustwezel 31 [b]12 Herentals 26 [/b]13 Ternesse 26 14 Edegem 24 15 Branddonk 22 16 Kontich 9[b][i]ThalsFM-Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput/VC/ThalsFM:[/i][/b]Met de wedstrijd tegen De Kempen in het achterhoofd, twee doelpunten achter na 5 minuten, was iedereen gewaarschuwd om geconcentreerd aan deze wedstrijd te beginnen. Toch kon Piedfort na welgeteld 2' 14" ongehinderd binnen koppen en was Herentals alweer vanaf de beginfase op achtervolgen aangewezen. Enkele minuten later kwamen de leeuwen opnieuw de neus aan het venster steken maar Van Den Schoor was bij de pinken. Herentals probeerde een eerste keer het vuur aan de lont te steken via Benijts maar doelman Van Besauw had niet veel problemen met de poging van Kristof. De partij verwaterde nadien een beetje zodat enkel op stilstaande fases nog gevaar was te noteren. Eerst dropte Roy Van Der Linden een vrije trap op de bovenkant van de lat en even later waaide een vrije trap van Benijts net over Van Aerschot en Spiessens. Ook Van Den Schoor moest goed plat gaan na een vrijschop van Pereira. Beide ploegen waren in de vijf minuten voor de pauze nog eenmaal gevaarlijk. Een hoekschop van Moons werd door de bezoekende goalie nog nipt in corner verwerkt en Van Den Schoor dook gepast in de voeten na een uitbraak van Van der Linden.[b]2de helft hoopvol, maar geen punten voor Pollet-boys: actie behoud[/b]In de tweede helft waren het de bezoekers die het frivoolst uit de kleedkamer kwamen. Pereira stond oog in oog met doelman Van Den Schoor die op miraculeuze wijze Zwarte Leeuw het scoren wist te beletten. Tussendoor waagde Van Aerschot nog een poging maar zijn schot kon doelman Van Besauw niet verontrusten. Kirsten moest even later noodgedwongen vervangen worden door Van Kerckhoven nadat hij zijn enkel had omgeslagen. Herentals geloofde in zijn kansen en er sloop twijfel in de rangen bij geel zwart. Ondanks de betere tweede helft van rood-wit was het telkens opletten bij gevaarlijke uitbraken van de leeuwen. Smolders was echter te egoïstisch, schoot zelf op doel ipv. breed te leggen en trof de buitenkant van de paal. Tien minuten voor affluiten een vloeiende actie van Herentals. Van Kerckhoven bediende Moons die de bal knap doorspeelde naar Benijts maar het schot van Kristof belandde naast het doel. Een minuut later beslechtte Zwarte Leeuw de wedstrijd nadat El Addouly ongehinderd kon binnen koppen na een counter.Opnieuw een nederlaag voor Herentals, weliswaar één die was ingecalculeerd maar het was al een hele verdienste dat ze de bezoekers meerdere malen het vuur aan de schenen legden. [b]Vooral de tweede helft was hoopgevend. Met nog twee uitwedstrijden voor de boeg, naar Katelijne en Edegem en thuis tegen Vlimmeren is de nood aan punten ondertussen zeer groot geworden. Aan heel de ploeg om zondag in Katelijne te bevestigen dat ze operatie behoud succesvol kunnen inzetten.[/b]